© Tarım Pusulası 2021

Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonuna Zuger Ekipmanları Geldi

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Antalya Beymelek Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsünden Bolu Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonunu 2022 yılı yavru üretiminde kullanılmak üzere 18 adet zuger teslim edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT;

“Gerek İlimiz gerekse çevre İllerin su kaynaklarının balıklandırılması faaliyetlerinde etkin bir rol üstlenen üretim istasyonumuzda kullanılmak üzere; Balıkçılık ve su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve ilimize gönderilen zugerlerin montajı ivedilikle yapılarak bu yıl hedeflenen 4 milyon yavru pullu sazan üretimine önemli bir ivme kazandıracaktır. Kuluçkamıza kazandırılan 18 adet zuger larva gelişimlerine pozitif etki sağlayarak kayıpları minimuma indirgeyecektir.

Bildiğimiz üzere doğal stokların desteklenmesi için bu ve benzeri tesisler büyük önem taşıyor. Şuan pullu sazan ağırlıklı üretim yapılan tesisimiz artan üretim ivmesine katma değeri yüksek çeşitleri de eklemek suretiyle gerek ilimiz gerekse ülkemiz açısından önemli bir katma değerde oluşturacaktır. Bu vesile ile yeni ekipmanların tesisimize ve Bolu’muza hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER