Gökmen Sözen, Gastromasa 2025’in Vizyonunu İstanbul’da Tanıttı
GıdaSözen Group CEO’su ve Gastromasa Kurucusu Gökmen Sözen, 13 Ekim 2025’te İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında, bu yıl 10. kez gerçekleştirilecek Gastromasa Uluslararası Gastronomi Konferansı’nın detaylarını paylaştı. Sözen, “Gastromasa yalnızca bir etkinlik değil, Türk gastronomisinin global başarı hikayesidir.” dedi.
Uluslararası gastronomi dünyasının önde gelen etkinliklerinden Gastromasa Uluslararası Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 10. kez düzenleniyor. 13 Ekim 2025’te Raffles İstanbul ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında, etkinliğin “10 Yılın Hikâyeleri” teması tanıtıldı.
“Gastromasa, Türk gastronomisinin başarı hikayesidir”
Sözen Group CEO’su ve Gastromasa Kurucusu Gökmen Sözen, açılış konuşmasında, Gastromasa’nın 2015’ten bu yana Türk gastronomisini dünyaya tanıtan bir marka haline geldiğini belirtti.
“Gastromasa’nın 10. yılı sadece bir etkinliğin değil, bir vizyonun başarı hikayesidir. Bugün dünyanın en büyük ikinci gastronomi konferansı olarak Türkiye’nin adını gururla taşıyoruz.” dedi.
Sözen, sürdürülebilirlik, inovasyon, yerli üretim ve dijitalleşmenin geleceğin gastronomisinde öncelikli olduğunu vurguladı.
“Topraktan doğan yerli üretim gerçek kimliğimizdir, teknoloji ise mutfağın yeni malzemesidir.” ifadelerini kullandı.
Bu yıl beş kıtadan 60’tan fazla ünlü şef, yatırımcı ve markanın katılacağı etkinliğin 6–7 Kasım 2025 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacağı duyuruldu.
Sektörün önde gelen isimlerinden destek mesajları
Türk mutfağı araştırmacısı Vedat Başaran, Gastromasa’nın Türk gastronomisinin potansiyelini dünyaya tanıtan en önemli platformlardan biri olduğunu belirterek, “Bu organizasyonu 10 yıl boyunca sürdürmek Türkiye için büyük bir başarıdır.” dedi.
ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz, Gastromasa’yı “hikayelerin yazıldığı bir platform” olarak tanımladı.
“Yaratıcılık ve ilhamın merkezinde yer alan bu etkinlik, Türkiye’nin mutfak kültürünü dünyaya tanıtıyor.” ifadelerini kullandı.
HIB Turizm Komite Üyesi Sadettin Cesur ise Gökmen Sözen’i “kültür, turizm ve gastronomi elçisi” olarak nitelendirdi.
“Türk mutfağını dünyaya tanıtmak bir vatan görevidir.” dedi.
Neolokal Şefi Maksut Aşkar da, “Gastromasa değişimin ve dönüşümün öncülerindendir. Genç şefler bu platformdan ilham almalı.” açıklamasında bulundu.
10. Yıla Özel Temalar ve Uluslararası Katılım
Bu yılki tema “10 Yılın Hikâyeleri – The Stories of 10 Years” olacak. Etkinlikte Michelin yıldızlı şefler, ödüllü pastacılar, yaratıcı restoran vizyonerleri ve gastronomi yatırımcıları yer alacak.
Katılımcılar arasında Julien Royer, Ángel León, Ana Roš, Albert Adrià, Virgilio Martínez, Rasmus Munk gibi dünyaca ünlü isimler bulunuyor.
Gastromasa, sadece bir kutlama değil; sürdürülebilir gastronomi, inovasyon ve kültürel diplomasiye odaklanan yeni iş birliklerine de sahne olacak.
İlginizi Çekebilir