© Tarım Pusulası 2021

Egede Tarımsal Ürünler İhracatı Yükselmeye Devam Ediyor

Türkiye ihracatını Nisan ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 artırarak 23,4 milyar dolarla tarihin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı. 

Ege İhracatçı Birlikleri içinde Tarım ve Gıda Birlikleri arasında en fazla ihracat gerçekleştiren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği yüzde 33 artışla 136 milyon doları Türkiye’ye kazandırdı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin ihracatı Nisan ayında yüzde 15 artışla 92 milyon dolara, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin ihracatı yüzde 19 ivmeyle 72 milyon dolara ilerledi.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin yüzde 4 artışla 56 milyon dolara, Ege Tütün İhracatçıları Birliği yüzde 7’lik yükselişle 49 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Nisan ayını yüzde 14’lük artışla 16 milyon dolarla geride bıraktı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Emtia fiyatlarındaki artış ihraç fiyatlarına yansıyor. Tarım ürünleri ise yüzde 20’lik artışla 508 milyon dolarla temsil edildi”

Eskinazi, “Son 1 yıllık dönemde su ürünleri ve hayvansal mamuller, yaş meyve sebze ve mamulleri, maden; 1 milyar dolar ihracat rakamını aşan sektörlerimiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER