© Tarım Pusulası 2021

Denizli’de Kaçak Balık Avcılığına Geçit Yok

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü talimatları doğrultusunda, ülke genelinde eş zamanlı su ürünleri denetimlerini sürdürüyor. İl Müdürlüğü, 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında iç sularda, perakende balık satış yerlerinde ve soğuk hava depolarında eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi.

Bu denetimlerde, balıkların avlanabilir asgari boyları, tazeliği ve kontrolü gibi konularda bilgilendirme notları dağıtıldı. Ayrıca, uyulması gereken usul ve esaslar hakkında bilgilendirme yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR, balık tüketmenin sağlık için birçok faydası olduğunu vurguladı. Özellikle Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balığın, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesini içerdiğini belirtti. Balık aynı zamanda yüksek kaliteli bir protein kaynağıdır ve kaslarımızın, dokularımızın ve hücrelerimizin yapı taşıdır. Bu nedenle düzenli olarak balık tüketmek, kas gücünü artırır, dokuların onarılmasına katkı sağlar ve sağlıklı bir gelişim için önemlidir. Balık tüketimi ayrıca kalp-damar sağlığını korur, beyin fonksiyonlarını iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Vatandaşları haftada en az 2 gün balık yemeye davet etti.

ÇINAR, sürdürülebilir avcılık için her balığa bir kere üreme fırsatı verilmesi gerektiğini ve bilimsel olarak belirlenmiş yasal avlanabilir asgari boyun altında av ve satış yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Kaçak avcılık ve satışı konusunda yapılan denetimlerde, 40.000 metre balık ağına el konularak 7 kişiye 292.326 TL idari para cezası uygulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER