Çiftçiye Aspir Tohumu Desteği
DesteklemelerAnkara Büyükşehir Belediyesi, Şereflikoçhisar ilçesinde üreticilere yüzde 50 hibe destekli 15 bin 450 kilogram aspir tohumu dağıtarak tarımsal üretimi güçlendiriyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Şereflikoçhisar ilçesinde üreticilere yönelik önemli bir tarımsal destek programını hayata geçirdi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, ilçedeki 65 çiftçiye toplamda 15 bin 450 kilogram aspir tohumu yüzde 50 hibe desteğiyle dağıtıldı.
ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Bitkisel Üretim Şube Müdürü Niyazi Zobu, üreticilerin nadas alanlarını boş bırakmadan aspir ekerek değerlendirmesini teşvik ettiklerini belirtti. Zobu, aspirin hem dayanıklı bir bitki hem de katma değeri yüksek yağ üretimi sağlayan bir ürün olduğunu vurgulayarak, Şereflikoçhisar’da kurulacak soğuk pres sıkım ünitesi ile üreticilerin aspirlerini yağa dönüştürerek gelir elde edebileceğini açıkladı.
Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak, ABB ile ilçe belediyesinin üreticileri desteklemeye devam edeceğini ifade ederek, kırsal kalkınmanın önemine dikkat çekti.
Destekten yararlanan üreticiler ise ABB Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi. Metin Bozkurt, Cebrail Yılmaz ve Murat Şenol, desteklerin bugüne kadar alınan en yüksek seviyede olduğunu ve Başkan Yavaş’ın üreticinin her zaman yanında olduğunu belirtti.
ABB yetkilileri, projenin ilçedeki tarımsal üretimi artırmayı, üreticilerin gelirini desteklemeyi ve kırsal kalkınmayı güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı.
İlginizi Çekebilir