Bakan Yumaklı Beştepe’de tarımda yeni üretim modelini açıkladı
TarımTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Beştepe’de düzenlenen Dünya Çiftçiler Günü programında, suyu koruyan ve verimliliği artıran yeni planlı üretim modelinin detaylarını paylaştı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlama Programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende konuşan Yumaklı, Türkiye'nin gıda arz güvenliğini sağlamak adına hayata geçirilen yeni üretim modeli ve planlama çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını vurguladı.
"Çiftçimizin Kazandığı Yerde Türkiye Kazanır"
Konuşmasına tüm üreticilerin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak başlayan Bakan Yumaklı, tarımın stratejik önemine dikkat çekti. Savaşlar, salgınlar ve iklim değişikliği gibi küresel krizlerin üretim kabiliyetinin önemini bir kez daha kanıtladığını belirten Yumaklı, "Çiftçimizin emeğini sadece üretim değil; soframızdaki ekmek, evimizdeki huzur ve çocuklarımızın geleceği olarak görüyoruz. Güçlü Türkiye’nin yolu, güçlü tarımdan geçer" ifadelerini kullandı.
Yeni Üretim Modeli ve Su Vurgusu
İki yıldır kararlılıkla uygulanan üretim planlamasına değinen Bakan Yumaklı, hangi ürünün nerede ve hangi imkanlarla üretileceğinin artık daha öngörülebilir olduğunu söyledi. Yeni modelin temel taşlarını şu şekilde özetledi:
- Suyu koruyan ve tasarruflu kullanımı esas alan sistem.
- Verimliliği artıran modern tarım teknikleri.
- Üreticiyi güçlendiren ve belirsizliği ortadan kaldıran destekler.
Yumaklı, planlı üretimle birlikte tarımda sürdürülebilirliğin sağlandığını ve önümüzdeki dönemde bu kazanımların artarak devam edeceğini ifade etti.
Türkiye Yüzyılı: Bereketin Yüzyılı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu "Bereketin Yüzyılı" yapmaya söz verdiklerini hatırlatan Bakan Yumaklı, "Çiftçilerimizin akıl ve alın terini buluşturarak gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.
İlginizi Çekebilir