© Tarım Pusulası

Ayvalık Belediye Başkanı Ergin Dünya Zeytin Ağacı Günü’nü kutladı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, UNESCO’nun ilan ettiği 26 Kasım Dünya Zeytin Ağacı Günü’nü kutlayarak Ayvalık’ın zeytin ve zeytinyağı geleneğinin Türkiye ve dünya için taşıdığı önemi vurguladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 26 Kasım Dünya Zeytin Ağacı Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, zeytin ve zeytinyağının Ayvalık ile özdeşleşen kültürel bir miras olduğuna dikkat çekti.

UNESCO’nun zeytin ağacını korumak, barış, akıl ve uyum gibi değerleri yaşatmak amacıyla ilan ettiği Dünya Zeytin Ağacı Günü, her yıl 26 Kasım’da kutlanıyor.

Başkan Ergin açıklamasında, zeytinin bölge için stratejik ve tarihsel bir ürün olduğuna işaret ederek şunları söyledi:
“Zeytin ağaçları bu topraklarda hep vardı, hep var olacak. Zeytin ve zeytinyağı, ülkemizde milli kültür ürünü olarak kabul ediliyor. Kuzey Ege’nin zeytinyağları hem yurt içinde hem yurt dışında büyük bir öneme sahip. Dünyanın en kaliteli ve en lezzetli zeytinyağı Ayvalık’ta üretiliyor. Ayvalık; zeytin ve zeytinyağı demektir. Bu nedenle Dünya Zeytin Ağacı Günü bizim için çok özeldir. Dünya Zeytin Ağacı Günümüz kutlu olsun.”

Ayvalık Belediyesi, bölgenin zeytin varlığını korumak ve sürdürülebilir zeytincilik uygulamalarını desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER