© Tarım Pusulası 2021

Amonyum Nitratlı Gübreler İçin Meclis Devreye Girdi

Hükümet, terör örgütlerinin son dönemde sıklıkla başvurduğu, el yapımı bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat gübrelerinin satışını yasaklarken, vatandaşlar ve özellikle bu gübrenin satışını yapan firmalar yaşadıkları sıkıntının çözümü için TBMM’ye başvurdu.

Balıkesir’de yaşayan Erol Tan, TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak, gübre ticaretiyle uğraştığını belirtip, Haziran 2016’da amonyum-nitrat gübreleninin satışının durdurulduğunu anımsattı. Tan, “Depolarımızda 28 ton bu gübreden var. Satış yapılamıyor, geri alınmıyor. Zarara uğruyoruz” diye yakındı. 

Başvuruyu işleme alan TBMM, konuyu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sordu. Bakanlık ise gönderdiği yanıtta, nitratlı gübrelerin el yapımı patlayıcı yapımında kullanımının engellenmesi amacıyla satış ve sevkiyatların durdurulduğunu, kimin elinde ne kadar bu gübreden varsa bulundukları yerde yeddiemine alındığını kaydetti. TBMM, bakanlıktan gelen yanıt üzerine, devletin belirlediği bu satış kriterlerinin dışında bir işlem yapılamayacağını Erol Tan’a iletti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER