© Tarım Pusulası

ABB Çubuk’ta 5 bin arı kovanı desteği dağıttı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kırsalda arıcılığı desteklemek amacıyla Çubuk’ta 5 bin arı kovanı dağıtımının ilk etabını gerçekleştirdi. 21 milyon TL’lik program kapsamında destekler 16 kırsal mahallede sürecek.

ANKARA – Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda sürdürülebilir tarımsal üretimi artırmak, ekosistem dengesini korumak ve yerli üreticilerin bütçelerine katkı sunmak amacıyla yürütmeye başladığı tarımsal destek projelerine hız kesmeden devam ediyor. Biyolojik çeşitliliğin devamlılığı açısından kritik bir öneme sahip olan arıcılık faaliyetlerini Başkent genelinde yaygınlaştırmayı hedefleyen idare, üreticilere yönelik geniş kapsamlı bir hibe paketini devreye aldı.

Çubuk’ta İlk Etap Dağıtımları Başladı

“Başkent’te Her Kovan Bir Gelecek” mottosuyla hayata geçirilen projede, modern arıcılık tekniklerine tam uyum sağlayan, standart ölçülerde imal edilmiş ve uzun ömürlü kullanım ömrüne sahip 5 bin adet arı kovanı, üreticilere yüzde 50 hibe oranıyla teslim ediliyor. Kovan destek programının ilk etap dağıtım organizasyonu Çubuk ilçesinde gerçekleştirilirken; sevkiyatların önümüzdeki günlerde belirlenen 16 kırsal mahallede eş zamanlı olarak devam edeceği bildirildi.

Arıcılığa 21 Milyon TL’lik Dev Bütçe

ABB Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen tarımsal kalkınma hamlesi yalnızca kovan tedarikiyle sınırlı kalmıyor. Yerel yönetimler düzeyinde Türkiye’nin en kapsamlı arıcılık projelerinden biri olan 2026 yılı yatırım programı kapsamında; yüzde 50 hibeli arı kovanı desteğinin yanı sıra, arıcıların en büyük gider kalemleri arasında yer alan fondan arı yemi de yüzde 75 hibe oranıyla üreticiye sunuluyor. Projenin toplam bütçesi ise 21 milyon TL olarak açıklandı.

Dağıtımlar Bayram Öncesi Tamamlanacak

Çubuk ilçesindeki dağıtım alanında üreticilerle bir araya gelen ABB Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin Şemsi Uysal, sürecin lojistik planlamasına dair şu teknik detayları paylaştı:

"Ankara kırsalında genel manada planladığımız 5 bin adet arı kovanı dağıtımının ilk partisini Çubuk ilçemizde başlatmış bulunuyoruz. Toplamda 16 kırsal mahallemizde dağıtım ağımız işleyecek. Hedefimiz, Kurban Bayramı öncesinde teslimatların tamamını bitirerek çiftçilerimize ulaştırmaktır. Arı popülasyonunu dengede tutmak, sürdürülebilir tarımı kalıcı kılmak ve doğal dengeyi korumak adın arıcılık yapan üreticilerimizi desteklemeyi son derece stratejik bir hamle olarak görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimizin yanında durmayı kararlılıkla sürdüreceğiz."

Üreticilerden Maddi Rahatlama Teşekkürü

Belediyenin sunduğu girdilerden faydalanan bölge arıcıları, hibe programının işletme maliyetlerini düşürmede büyük katkı sağladığını belirtti.

İskender Arslan (Üretici): “Teşviklerden bu yıl ilk kez yararlanmaya başladım. Kovan ve fide gibi girdilerin sağlanması üretim motivasyonumuzu artırıyor. Hem maddi hem de teknik destek anlamında çok yararlı bir uygulama.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER