© Tarım Pusulası 2021

Mantar Eğitimleri Meyvesini Verdi

MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE, ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜFETTİŞİ ÖMER KAYA TARAFINDAN VERİLEN 'MAKRO MANTARLAR VE TIBBİ AROMATİK BİTKİLER' KONULARINI İÇEREN ODÜH SEMİNERLERİNİN ARDINDAN, ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİNDE VE YERLEŞİM YERLERİNDE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLEREK, MANTAR ÜRETİMİ YAPILDI.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde, Orman Genel Müdürlüğü Müfettişi Ömer Naci Kaya tarafından verilen, “Makro Mantarlar ve Tıbbi Aromatik Bitkiler” konularını içeren ODÜH Eğitim Seminerinin ardından, orman işletme müdürlüklerimizde ve yerleşim yerlerinde vatandaşlarımıza uygulamalı eğitimler verilmişti. Eğitimler sonucunda mantar üretimi gerçekleştirmek üzere harekete geçen vatandaşların çabaları karşılık buluyor.
Bölge Müdürü Abit Baca, ODÜH Şube Müdürü Songül Bahar Oğuz, Mersin Orman İşletme Müdürü Hüseyin Çakıcıoğlu, Mersin Orman İşletme Müdür Yardımcısı Uğur Temel, Mersin Orman İşletme Şefi Ahmet Demir, Aladağ Kooperatif Başkanı İmdat Yıldız ve teknik personelden oluşan heyet ilk mantar ürününü alan Toroslar İlçesine bağlı Aladağ Mahallesini ziyaret etti.
Saman, kireç, alçı, kepek ve talaş karışımı ile hazırlanan ve özel olarak hazırlanan raflara yerleştirilen torbalardan 3 defa ürün alınabiliyor.  %86 nem ve 20°C sıcaklığa sahip ortamda 20-25 gün kuluçka döneminden sonra ilk hasatla %50, sonrakilerden ise %30 verim alınıyor. 15 günde bir yapılan hasat, kilosu 6 TL’den daha önce bağlantısı yapılmış olarak İstanbul pazarına gönderilmektedir.
Bölge Müdürlüğü vatandaşların talep etmeleri halinde yeni bir gelir kapısı olan mantar üretimi konusuna ilgi duyan vatandaşlarımıza her zaman gereken bilgilendirme yapılacak ve teknik destek verileceğini bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER