Genç Gönüllüler Pamuk Tarla Gününe Katıldı
TarımTarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 7 Ağustos 2019 tarihinde imzalanan "Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Genç Gönüllüler Merkezefendi İlçesinde düzenlenen Tarla Günü etkinliğine katıldı.
Tarla Günü'ne Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mehmet Atmacaoğlu, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Koray Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Neşet Koca, Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Şube Müdürlerimiz, İlçe Müdürleri, teknik personeller ile üreticiler katıldı.
Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ’’Yeni Geliştirilen Yerli Pamuk Çeşit Demonstrasyonu Projesi” kapsamında Merkezefendi ilçesi Aşağışamlı Mahallesinde Üretici Osman Solak’a ait pamuk tarlasında yapılan Tarla Günü’ne katılan 5 genç kardeşimiz yeni geliştirilen yerli pamuk çeşitlerini inceleme fırsatı buldu.
Genç gönüllüler pamuk tarlasında inceleme yapılmadan önce düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldılar. Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Pamuk Islah ve Genetik Bölümü Başkanı Süleyman Çiçek yeni geliştirilen yerli pamuk çeşitleri SC 2079 ve SC 2009’un ürün verimi, çırçır randımanı, Lif kalitesi, toprak isteği, hastalık ve zararlılara karşı mukavemeti gibi özellikleri konularındaki açıklamaları genç gönüllüler tarafından ilgi ile dinlendi.
Pamuk tarlasında yapılan inceleme sonrasında bol bol fotoğraf çektiren gençler eğlenceli vakitler geçirdiler. Sonrasında ise İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mehmet Atmacaoğlu tarafından genç gönüllülere katılım belgesi verildi.
Katılım belgelerini alan Genç Gönüllüler adına duygularını ifade eden Nursima Şanlı pamuğu oldukça ilginç bulduğunu söyleyerek devamla “ Toprak daima sunduğu nimetlerle insanı şaşırtmaya devam ediyor. Bizler ziraat ile ilgili bölüm okumuyoruz ama bu tarla günü vesilesiyle pamuğu ilk kez tarlada gördüm. Muhteşem bir beyazlık. Pamuğun tarih içerisinde her zaman önemli bir bitki olduğu, yetiştirilen iki çeşidin de milli tohumumuz olduğu ve kalitesi ve veriminin yüksek olduğu, yerli pamuk çeşitlerin geliştirilmesi gibi çalışmalar kendi ülkemiz adına gayet olumlu. Bizleri davet ettikleri için Tarım ve Orman Bakanlığı Denizli İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz.” diyerek oldukça mutlu olduğunu ifade etti.
Gençlerin tarıma olan ilgisini artırmak ve onların tarımla iç içe olmalarını sağlamak adına çalışmalar yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı 81 ilde bulunan Gençlik Kamplarında gönüllülük bilincini özendirici faaliyetler aracılığıyla israf, küresel ısınma, gıda, su, toprak ve iklim değişikliği gibi konularda başta gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde duyarlılık düzeyini yükseltmek, doğaya karşı ödev ve sorumluluklarını benimsetmek amacıyla yürütülecek faaliyetler ile gençlerimizin doğa, tarım, orman ve hayvancılık gibi hususlarda bilinçlendirilerek doğaya ve tabiata karşı daha hassas bireyler haline getirilmesi amaçlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir