Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü %75 hibeyle nohut tohumu dağıttı
TarımElazığ’da yürütülen proje kapsamında Ağın ve Keban’da yaklaşık 150 üreticiye 24 bin 250 kg nohut tohumu dağıtıldı, 1.732 dekar alan üretime kazandırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesi Programı kapsamında, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Nohut Üretimini Geliştirme Projesi” çerçevesinde tohum dağıtımı gerçekleştirildi.
Ağın ve Keban ilçelerinde düzenlenen programda üreticilere nohut tohumu desteği sağlandı.
150 üreticiye tohum desteği verildi
Proje kapsamında yaklaşık 150 üreticiye, toplam 1.732 dekar alanda ekilmek üzere 24.250 kilogram nohut tohumu dağıtıldı. Toplam 4 milyon TL bütçeye sahip projenin yüzde 75’i Bakanlık, yüzde 25’i ise üreticiler tarafından karşılandı.
Yetkililer, destekleme sürecine ilişkin bilgilendirme yaparken yeni üretim sezonuna yönelik değerlendirmelerde de bulundu.
Ağın leblebisi üretimine vurgu
Programda konuşan İl Müdürü, Ağın ilçesiyle özdeşleşmiş ve coğrafi işaretli ürün olan Ağın leblebisinin üretiminin sürdürülebilirliğine dikkat çekti.
Dağıtılan tüylü nohut tohumunun bu ürünün temel hammaddesi olduğu belirtilirken, yerel çeşitlerin korunmasının hem ürün kalitesi hem de bölge ekonomisi açısından önem taşıdığı ifade edildi.
Atıl araziler üretime kazandırılacak
Yürütülen proje ile atıl durumdaki tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Yetkililer, üretim sürecinin sahada yakından takip edildiğini belirterek 2026 üretim sezonunun verimli geçmesinin beklendiğini kaydetti.
İlginizi Çekebilir