© Tarım Pusulası 2021

Dünyanın En Ünlü Su Kanalı Olan 161 Kilometrelik Süveyş'i Geride Bıraktık

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa 11 Nisan Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada; Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en büyük şehirleri arasına girdiğini dile getiren Erdoğan, GAP'ın adeta bu ille özdeşleşmiş bir proje olduğunu söyledi.

Erdoğan, 15 yılda Türkiye'nin tamamında sulamaya açılan 17,5 milyon dekar arazinin 2,6 milyon dekarının tek başına Şanlıurfa'da olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Burada sulamaya açılan araziyle çiftçilerimizin yıllık kazancında ortaya çıkan artış 1 milyar lirayı buluyor. Atatürk Barajı'ndan aldığımız suyu 221 kilometre uzunluğundaki kanallar aracılığıyla tarım arazilerimize taşıyoruz. Bu kanallarla Şanlıurfa ile Mardin arasında adeta suni bir nehir oluşturduk. Öyle ki bunların uzunluğu dünyanın en ünlü su kanalı olan 161 kilometrelik Süveyş'i dahi geride bırakıyor. Şu ana kadar sulama şebekeleri dahil bu projeler için 6,5 milyar lira yani 6,5 katrilyon harcadık."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER