© Tarım Pusulası

Avustralya'da Tahıl Hasadı Rekora Yakın

Reuters'ın anket yaptığı uzmanlara göre, Avustralya'da buğday, arpa ve kanola hasadının rekor seviyelere ulaşması bekleniyor. Tahminler, geçen yılın rakamlarıyla benzer seviyede seyrediyor ancak 10 yıllık ortalamanın oldukça üzerinde.

Reuters tarafından anket yapılan analistler, Avustralya'daki çiftçilerin bu sezon 32 ila 35 milyon ton arasında buğday hasadı yapacağını tahmin ediyor. Bu rakam, geçen sezon elde edilen 34,1 milyon tonluk rekor hasatla neredeyse aynı seviyede bulunuyor. En dikkat çekici detay ise, bu miktarın son 10 yıllık ortalama olan 27,6 milyon tonun çok üzerinde olması. Bu durum, ülkenin tarım sektörünün istikrarlı ve güçlü bir performans sergilediğini gösteriyor.

Arpa ve Kanola'da da Yüksek Tahminler

Sadece buğday değil, diğer tahıl ürünlerinde de tablo olumlu. Analistlerin tahminlerine göre:

Sonuç olarak, Avustralya'nın buğday, arpa ve kanola üretiminde elde ettiği yüksek rekolte, küresel tahıl piyasasında önemli bir oyuncu olarak konumunu pekiştiriyor ve buğday fiyatları üzerindeki baskıyı artırabilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER