© Tarım Pusulası 2021

2020 Kurbanlık fiyatları ne kadar olacak

Kurban Bayramı'na yakın yurdun dört bir yanından gelecek büyük ve küçük baş hayvanlar alıcılarını bekliyor olacak. Belediyeler ve il / ilçe tarım müdürlükleri gerekli kontrol alanlarını, satış ve kesim alanlarını kurmaya başlayacaklar.
2020 Yılı Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Henüz kurbanlıklar görücüye çıkmasa da fiyatları oldukça merak ediliyor. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda satışa sunulan kurbanlıklar biraz cep yaktı ama yine maddi durumu elverişli vatandaşlar kurban satın alıp kesmekten vazgeçmedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2020 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975 lira, yurt dışında 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Geçen sene ise yurt içinde 890, yurt dışında 725 lira olarak belirlenmişti. 2020 Yılı Kurban Bayramı kurbanlık fiyatları ile ilgili araştırmalar son hızla devam ediyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Fiyatların, hayvan başına büyükbaşta 5 bin ile 30 bin lira, küçükbaşta ise 800 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişeceğiniı tahmin ediyoruz. Fiyatlar, geçen yıla göre, büyükbaşta yüzde 14.61, küçükbaşta ise yüzde 18.81 arttı. Ortalama fiyat kilogram başına büyükbaşta 21lira 47 kuruştan 24 lira 61 kuruşa, küçükbaşta 23 lira 93 kuruştan, 28 lira 43 kuruşa çıktı" bilgisini verdi. "Kurban Bayramı'nda kesileceğini tahmin ettiğimiz hayvandan daha fazla kesilebilecek nitelikte kurbanlık hayvan var" diye konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Kasaplar, hayvanları kesme, yüzme, parçalama gibi işler için küçükbaşta 70 lira, büyükbaşta ise 625 lira civarında para almaktadır. Kasaplara ödenen toplam para 344.5 milyon lirayı bulacaktır" dedi. "Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi", kurban bayramı ve öncesinde hayvan satış yerlerine yönelik önlemler eklenerek güncellendi.

KURBAN BAYRAMI VE ÖNCESİNDE HAYVAN SATIŞ YERLERİNE YÖNELİK ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

COVID-19, damlacık ve temas yoluyla, hasta insandan duyarlı insanlara bulaşan bir hastalıktır. Hayvan satış yerlerinde; sığır, manda, koyun, keçi canlı satışa sunulmaktadır. Bu hayvanlar aynı zamanda kurbanlık olarak da satılmaktadırlar.  Hayvan satış alanının giriş kapılarına ve uygun yerlerine, COVID-19’dan korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelalar asılmalıdır. Bu bilgilendirme tabelalarında; sosyal mesafenin korunması (en az 1 metre), maske takma, el hijyeni ve elle temas (tokalaşma) yapılmaması uyarıları yer almalıdır. Hayvan satış alanlarında, satıcılar ve müşteriler maskesiz dolaşmamalıdır.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER