Şekerbank

Kadın çiftçiler kooperatifleşiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın çiftçiler kooperatifleşiyor
Tofidass

İstanbul’un Mazisi Biberin Kırmızısı Projesi, kadın çiftçilerin kooperatif kurmalarına ve yerel tohumlarla kırmızıbiber yetiştirmelerine olanak sağlıyor.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesinin alt projesi olan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında hayata geçirilen İstanbul’un Mazisi Biberin Kırmızısı Projesi, Silivri ilçesindeki kadın çiftçileri bir araya getiriyor.

Proje sayesinde, Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra mahallelerinde yaşayan kadın çiftçiler, Kadın Kalkınma Kooperatifi’ni kurarak hem üretimlerini artırmayı hem de ekonomik olarak güçlenmeyi hedefliyorlar.

Kooperatifleşmenin faydaları anlatıldı

Kooperatif kurma sürecinde kadın çiftçilere destek olmak için İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, kooperatifleşmenin üretime ve ekonomiye katkıları anlatıldı.

Toplantıya; Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Sayalar Mahalle Muhtarı Hüseyin Ece, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisleri ve kadın çiftçiler katıldı.

Yerel tohumlarla kırmızıbiber yetiştiriliyor

İstanbul’un Mazisi Biberin Kırmızısı Projesi ile kadın çiftçiler, yerel tohumlarla kurutmalık ve gıda sanayinde işlemeye uygun kırmızıbiber yetiştiriyorlar. Proje, Silivri ilçesinin tarihi ve kültürel değerlerini de korumayı amaçlıyor.

Projenin devam projesi olarak, kadın çiftçilerin ürettikleri kırmızıbiberleri işleyerek değerli ürünlere dönüştürmeleri ve pazarlamaları planlanıyor. Böylece, kadın çiftçilerin gelir düzeyleri yükseltilerek kırsal kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hakkari’de genç çiftçinin hayvancılık başarısıÖnceki Haber

Hakkari’de genç çiftçinin hayvancılık ba...

İzmir Gediz Deltası’nı tehdit eden Jeotermal Kaynak Arama Faaliyetlerine Karşı Dava AçılıyorSonraki Haber

İzmir Gediz Deltası’nı tehdit eden Jeote...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar